17/06/2021

ZAJEDNIČKO SAOPŠTENjE STRUKOVNIH ZAJEDNICA RSS

Na predlog Zajednice sudija i kontrolora (ZSiK), dana 16.06.2021.godine u „Kući fudbala“ u Staroj Pazovi održan je radni sastanak Strukovnih zajednica. Ispred Zajednice sudija i kontrolora sastanku su prisusvovali Predsednica UO ZSiK Branka Marić, potpredsednici Zorica Mašić i Nenad Nikolić kao i Predsednik komisije za praćenje suđenja Zoran Tijanić. Zajednicu delegata predstavljali su Predsednik UO ZD RSS Zoran Černoh, potpredsednik Ivan Mandić i Nebojša Videnović, dok su ispred Zajednice trenera sastanku prisustvovali Predsednik UO Jova Pavlov i potpredsednici Goran Veselinović i Akim Komnenić.
Ovaj radni i veoma konstruktivan sastanak svojim prisustvom je uveličala i Predsednica UO RSS Milena Delić.
Strukovne zajednice RSS, Zajednica sudija i kontrolora (ZSiK),  Zajednica trenera (ZT) i Zajednica delegata (ZD) usaglasile su stavove i ciljeve vezane za buduću saradnju u sklopu RSS.
Nakon dvočasovne razmene mišljenja i problema doneti su sledeći zaključci:
– U narednom periodu neophodno je napraviti plan edukacije mladih igrača za sticanje zvanja rukometnog sudije, koristeći treninge i podršku trenera u klubovima. ZSiK će sa svoje strane obezbediti predavače koji će animirati decu.

– ZSiK će pokriti sa edukacijom sve kampove u organizaciji RSS ukoliko se to od nje zatraži.

-Insistiraće se da se na seminarima pred početak sezone (jesenji) i polusezone (zimski), a koji su u organizaciji ZSiK, obezbedi obavezno prisustvo trenera a ukoliko je to neophodno teme prilagoditi potrebama i zahtevima trenera.

-Na seminarima trenera omogućiti edukaciju sudija, a sve u cilju upoznavanja sudija sa osnovnim elementima rukometne igre i taktike.