25/07/2022

ODRŽAN LETNJI KAMP PERSPEKTIVNIH SUDIJA ŠUMARICE 2022.

U već tradicionalnoj bazi hotela Šuamrice u Kragujevcu, od 22. do 24. jula 2022. održan je Letnji kamp perspektivnih sudija, u organizaciji Zajednice sudija i kontrolora RSS, na kojem je učestvovalo ukupno 12 mladih parova iz Srbije, kao i 3 mlada sudijska para iz Republike Srpske.

Pod budnim okom Stručno lektorkse komisije – Vladimira Jovandića, Dejana Markovića i Danijele Kovačević Sando, kao i rukovodstva ZSiK RSS, mlade sudije su prvog dana imale priliku da se upoznaju sa novim pravilima igre, kao i da urade video test. Drugog dana pored predavanja,održane su i radionice. U popodnevnim časovima, učesnici kampa su posetili i Spomen park “Kragujevački oktobar” i muzej “21.oktobar” koji je posvećen kragujevačkim žrtvama iz Drugog svetskog rata.

Nakon završetka predavanja, drugog dana organizovana je svečana večera, gde je mladim kolegama iz Republike Srpske, koje je predvodio predsednik Udruženja sudija i kontrolora RS, gospodin Boris Šatordžija, uručene prigodne plakete za učestvovanje na kampu, a u znak zahvalnosti i saradnje dve organizacije sudija i kontrolora uručena i plaketa Udruženju sudija i kontrolora RS.

Trećeg dana kampa, nakon analize video testa i zajedničkog fotografisanja, usledilo je zatvaranje ovogodišnjeg kampa.

Ovim putem Zajednica sudija i kontrolora RSS, želi da se zahvali predsednici UO RSS Mileni Delić, kao i predsedniku RS Republike Srpske Marinku Umićeviću na podršci prilokom organizovanja ovog kampa, a sve u sklopu saradnje dva saveza, kao i Borisu Šatordžiji predsedniku Udruženja sudija i kontrolora Republike Srpske.