18/12/2023

Branka Marić, Sofija Petrović i Lana Zrnić učestvovale na Lokomotiva kupu 2023

Proteklog vikenda, od 15 – 17. decembra, u Brčkom, održan je 19. međunarodni turnir „Lokomotiva KUP 2023“. Ovogodišnji turnir, koji se nalazi u kalendaru EHF-a, poseban je po tome jer se u okviru njega održao i kurs EHF Young Referee. 

Rukovodilac ovog kursa, ispred EHF-a, bila je Branka Marić, naš međunarodni kontrolor, koja je zbog obaveza na ovom međunarodnom turniru morala neki dan ranije da napusti 26. Svetsko prvenstvo za dame koje se igralo do 17.decembra u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj. Pored Branke, tročlanu komisiju EHF-a činili su Tomo Vodopivec, EHF ekspert iz Slovenije, i  Renata Barić, sportski psiholog iz Hrvatske.

Pored sudijskih parova iz Mađarske, Švedske,  Slovačke, Grčke, Nemačke, Makedonije u programu, kao i na samom turniru, Srbiju je predstavljao mladi sudijski par Lana Zrnić i Sofija Petrović.

Svi učesnici  19. Lokomotiva kupa imaju samo reči hvale kako za organizatore, tako i za mlade sudijske parove koji su svojim zalaganjem i angažovanjem doprineli uspešnosti ovog turnira.