02/07/2021

EHF Edukativni materijal za sudije

EHF-ov Tehnički odbor za suđenje (TRC) objavio je smernice za suđenje na takmičenjima mlađih starosnih kategorija za žene i muškarce koji će se održati ovog leta.

Smernice su relevantne za sva juniorska takmičenja EHF-a, kao i tokom ove godine za federacije članice EHF-a, a može im se pristupiti putem posebno pripremljene video platforme.

Članovi EHF TRC-a izabrali su niz video klipova iz ovosezonske EHF Lige šampiona za žene i muškarce plus iz Ženskog EHF EURO 2020 kako bi prikazali smernice za suđenje u sedam ključnih oblasti: sedmerci, prekršaj u napadu, pasivna igra, igra pivota, progresivno kažnjavanje, posebne situacije i igra krila.

EHF-ovi sudijski stručnjaci pružili su svoje savete i mišljenja o svakom klipu kako bi pomogli svima da razumeju situacije prikazane u video klipovima.

Svi video klipovi su  prikazani samo u obrazovne svrhe – pogrešne odluke ili postupci ne bi trebalo smatrati ličnom kritikom bilo koje osobe koja se pojavljuje u klipovima. Da biste pogledali sve klipove, kliknite ovde.

https://members.ehf.eu/teaching_materials/MASTER-EHF-TM2021/index.html