16/06/2018

Održana redovna godišnja Skupština ZSiK RSS

Sinoć je u Beogradu, u TV salonu hotela “M Best Western“, održana redovna godišnja Skupština Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije, na kojoj su, između ostalog, usvojeni izveštaji o radu i finansijski izveštaj, odnosno završni račun, kao i izveštaj Nadzornog odbora za prethodnu godinu, takođe i plan rada kao i plan prihoda i rashoda za tekuću godinu, te izmene i dopune Statuta ZSiK RSS i Pravilnika o kategorizaciji rukometnih sudija i kontrolora u cilju usklađivanja sa zakonskim odredbama i Statutom RSS.

Sednici su prisustvovali i Rajko Rakočević i Milan Cvetičanin, nekadašnji internacionalci, kao i Zoran Černoh i Ivan Mandić, predsednik i potpredsednik Upravnog odbora Zajednice delegata RSS, te Nenad Nikolić, danas naš ponajbolji sudija.

Zajednica sudija i kontrolora RSS se uručuvši prigodne poklone zahvalila svom eminentnom članu, jednom od najboljih sudija i kontrolora i nekadašnjem predsedniku Zajednice Vladu Pendiću, za sve godine rada i zalaganja za unapredjenje rada Zajednice, koji ove godine odlazi u “kontrolorsku penziju“, ali će kao lektor nastaviti i dalje da daje svoj doprinos u radu Zajednice. Pored Vlade Pendića, prigodni pokloni su uručeni i dugodišnjim internacionalkama Branki Marić i Zorici Mašić, koje od jeseni karijeru nastavljaju u ulozi kontrolora.

U nastavku sednice, na predlog predsednika Upravnog odbora ZSiK RSS Zorana Stanojevića, Skupština je jednoglasno usvojila predlog za rekonstrukciju Upravnog odbora, u kom su, pored predsednika Zorana Stanojevića, još i potpredsednici Milan Rakić, Zoran Tijanić i Slobodan Višekruna, te članovi Jelena Jakovljević, Boriša Milosavljević, dr Srđan Milosavljević, Dušan Stojković, Vladimir Jovandić, Zoran Đuričić i Boban Blagojević.

Skupština je, takođe jednoglasno, zbog neučestvovanja u njenom radu i neopravdanog nedolaska na sednice, razrešila dužnosti potpredsednika Skupštine Milana Savkovića, iz Kragujevca, te je za novog potpredsednika Skupštine imenovala Zlatka Kozića, kontrolora iz Blaca.