05/04/2015

Održana redovna godišnja Skupština ZSiK RS Srbije

Redovna godišnja Skupština Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije održana je u Kragujevcu (svečana sala Druge kragujevačke gimnazije), u nedelju, 5. aprila 2015. godine. Sednici je prisustvovalo 27 ovlašćenih predstavnika okružnih i gradskih zajednica sudija i kontrolora.

Sednici su kao gosti prisustvovali i gosp. Dragan Bukvić, predsednik Skupštine Rukometnog saveza Srbije, i gosp. Ivan Stanković, potpredsednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije. Sednicom je predsedavao gosp. Siniša Lazić, predsednik Skupštine ZSiK RSS, inače i jedan od potpredsednika Upravnog odbora RSS.

Obraćajući se prisutnima, Dragan Bukvić, predsednik Skupštine RSS je, između ostalog, istakao da su jedinstvenost i kompaktnost neophodni celom rukometnom sportu onako kako je to ostvareno u proteklom periodu u sudijskoj organizaciji, koja je, nepodeljeno je mišljenje, ponajbolji deo cele rukometne organizacije. Kako bi se nastavilo sa uspešnim radom u budućem periodu, uključivanje novih kadrova, posebno mlađih kadrova je neophodno. Dragan Bukvić je, takođe istakao, i da je sadašnje rukovodstvo Zajednice sudija i kontrolora RSS u enormnoj meri unapredilo rad Zajednice, i u mnogim postupcima pokazalo pravce koje bi trebalo “preslikati“ i u radu organa i tela Rukometnog saveza Srbije. Činjenica je i da Zajednica sudija i kontrolora RSS ima daleko najbolju korespodenciju sa drugim rukometnim subjektima, i da je najviše odmakla na pravcu korišćenja modernih tehnologija u stručnom usavršavanju svojih članova. Poruka svima je da svoje ambicije i kvalitet usmerimo tamo gde najviše možemo da pružimo.

Dnevni red sednice je sadržao izveštaje za 2014. godinu i planove rada za 2015. godinu, koji su svi jednoglasno usvojeni.

Predsednik Upravnog odbora ZSiK RSS Zoran Stanojević je, između ostalog, naglasio da je Zajednica sudija i kontrolora dužna da do početka naredne takmičarske sezone uskladi svoje akte i kriterijume sa propisima koji regulišu takmičarska pitanja, obzirom da se naredne sezone nastavlja reorganizacija takmičenja u okviru prvog stepena takmičenja.

Na posletku, Skupština je, umesto dosadašnjeg potpredsednika Upravnog odbora Zajednice Miomira Petrovića iz Leskovca, na predlog Zorana Stanojevića, a u skladu sa odredbama Pravilnika, na to mesto izabrala jednog od naših najboljih sudija Nenada Nikolića, inače  sugrađanina Miomira Petrovića, koji je svoje mesto, baš u cilju podmlađivanja kadrova prepustio svom ponajboljem učeniku.

Miomiru Petroviću je, za izuzetne zasluge, dugogodišnji uspešan rad i uspehe u unapređenju rada sudijske organizacije i rukometnog sporta u Republici Srbiji uručena ZLATNA PLAKETA Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije.

Takođe, za novog člana Upravnog odbora, na taj način i dalje vodivši računa o podmlađivanju upravljačkih kadrova, izabran je superligaški sudija Boban Blagojević iz Jagodine.

Više slika možete naći u galeriji, kao i na facebook stranici..