Beograd

04/04/2015

Održana redovna godišnja Skupština ZSiK RS Beograda

Redovna godišnja Skupština Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Beograda održana je u kongresnoj sali Sportsko poslovnog centra “Slodes“ u Beogradu, u petak, 3. aprila 2015. godine. Sednici je prisustvovalo 77 od ukupno 128 članova koliko broji Zajednica.

U radnom delu sednice, uvodnu reč je imao predsednik Upravnog odbora g. Zoran Tijanić, koji je pročitao je pismo koje je uputio predsednik Skupštine ZSiK RSB Mirko Rajić, u kojem saopštava da zbog svog trenutnog statusa mirovanja kao član Zajednice neće moći da predsedava sednicom Skupštine, te će na osnovu Pravilnika ZSiK RSB samom sednicom predsedavati najstariji član Zajednice g. Vlado Pendić.

Sednici su kao gosti prisustvovali i generalni sekretar Rukometnog saveza Beograda g. Svetozar Stanković, predsednik Skupštine Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije g. Siniša Lazić, predsednik Upravnog odbora Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije g. Zoran Stanojević i predsednik Upravnog odbora Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Vojvodine g. Slobodan Višekruna.

Prisutnima se prvi obratio generalni sekretar Rukometnog saveza Beogrda g. Svetozar Stanković koji se zahvalio na pozivu, pozdravio prisutne goste i poželeo sreću u radu. Pohvalio je odličnu saradnju sa Zajednicom u proteklom periodu. Napomenuo je da će u 2015. godini Rukometni savez Beograda po prvi put imati trostruki sistem takmičenja u Ligi mlađih kategorija, da će se 30 % utakmica igrati u dvoranama a u dogledno vreme i sve utakmice mlađih kategorija. Na osnovu svih planova i ciljeva koji postoje, potreban je veliki rad i entuzijazam svih struktura rukometnog sporta, a nesumnjivo veliki doprinos u tome će dati i Zajednica sudija i kontrolora RSB. Na kraju izlaganja, traženo je od same Zajednice da nastavi sa svojim kvalitetnim radom i usavršavanjem svojih kadrova, kako bi se nastavila dugogodišnja tradicija koja se ogleda u kvalitetnim sudijama i kontrolorima najviših stepena takmičenja.

Nakon toga, prisutnima se obratio predsednik Skupštine Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije g. Siniša Lazić, koji je pozdravio sve prisutne i poželeo srećan rad na Skupštini. Kao i uvek do sada, svi članovi moraju biti jedinstveni, da lični interesi pojedinaca nikako i nikada neće moći biti u prvom planu, već svi moramo svojim radom i zalaganjem doprineti opštem interesu same organizacije kojoj svi zajedno pripadamo. Pohvalio je odličnu saradnju svih Zajednica sudija i kontrolora na teritoriji Srbije, i napomenuo da je sama Zajednica sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije veliki prijatelj našoj Zajednici.

Predsednik Upravnog odbora Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije g. Zoran Stanojević zahvalio se na pozivu i izrazio izuzetno zadovoljstvo na velikom broju prisutnih članova Zajednice. Istakao je da smo dobili pohvalu kao najorganizovaniji deo Rukometnog saveza Srbije, ima nas u svim segmentima i strukturama rukometa, radimo zajednički, postoji timski rad. Zahvaljuje se predsedniku UO i StLK ZSiK RSB, kao i svim članovima Upravnog odbora koji su dali svoj doprinos u radu. Postoji zajednička strategija, zajednički rad, sve to mora doprineti poboljšanju kvaliteta naše Zajednice, i u svemu tome interes organizacije se mora postaviti iznad ličnih interesa pojedinaca. Predsednik je istakao i činjenicu sve većeg broja visoko obrazovanih članova Zajednice, što će nesumnjivo doprineti na podizanju sveukupnog kvaliteta rukometa. Takođe, predsednik je istakao izuzetnu saradnju svih Zajednica sudija i kontrolora u Srbiji, i poželeo da se i u budućnosti nastavi sa kvalitetnim radom koji će se ogledati kao i do sada u brojnim rezultatima i uspesima.

Zatim, prisutnima se obratio predsednik Upravnog odbora Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Vojvodine i pomoćnik direktora za sudijska pitanja Super rukometne lige Srbije g. Slobodan Višekruna pozdravivši prisutne. Pohvalio je izuzetnu saradnju sa Rukometnim savezom Beograda kao i našom Zajednicom, i istakao da saradnja treba da se nastavi i još više podiže na najviši nivo. Osvrnuvši se na prethodne govornike, napomenuo je da ne treba da postoji ničija sujeta, i da interes rukometa i organizacije čiji smo članovi svakako mora biti iznad interesa pojedinaca. Kao pomoćnik direktora za sudijska pitanja Super rukometne lige Srbije pohvalio je angažovanje i kvalitet naših sudija i kontrolora, ali i istakao da uvek ima prostora za napredovanje po pitanju samog kvaliteta rada. Takođe, pomoćnik direktora za sudijska pitanja je istakao da mlađi kadrovi moraju dobijati više šansi, imaće podršku organizacije, i da se moraju stalno dokazivati i permanentno ulagati u sebe.

Nakon toga, pre početka rada, predsednik Upravnog odbora ZSiK RSB g. Zoran Tijanić pročitao je pismo koje je upućeno od predsednika Upravnog odbora Zajednice sudija i kontrolora Centralne Srbije g. Nenada Nikolića u kojem se zahvaljuje na pozivu, istakavši da zbog obaveza koje ima nije u mogućnosti da prisustvuje, ali upućuje puno sreće i uspeha u radu.

Skupština je počela sa radom po dnevnom redu. Nakon usvajanja zapisnika sa redovne godišnje Skupštine održane 2014. godine, prešlo se na izbor radnih tela: verifikaciona komisija, zapisničar i dva overivača zapisnika. Potom, video prezentacijom predstavljeni su Izveštaj o radu Upravnog odbora i Nadzornog odbora ZSiK RSB u 2014. godini, kao i Finansijski izveštaj o poslovanju ZSiK RSB u prethodnoj godini, i sva dokumenta su usvojena jednoglasno.

Po završetku Skupštine, organizovan je koktel za članove Zajednice i prisutne goste.