U Kruševcu je, u subotu, 7. februara 2015. godine, održan redovan zimski seminar sudija i kontrolora II, III i IV stepena takmičenja, za lige sa teritorije RS CS, u organizaciji ZSiK RS CS.

Sudije i kontrolori su u startu imali razdvojene obaveze. Sudije su imale proveru fizičke pripremljenosti u sportskoj hali. Kontrolori su imali prezentaciju i analizu kontrola sa utakmica igranih u ligama sa teritorije RS CS, koje su održali Milan Rakić i Siniša Lazić.

Zajednički deo seminara bio je posvećen Izveštajima koje su izneli pomoćnici direktora za sudijska pitanja PRL “Zapad“ Siniša Lazić, PRL “Istok“ Milan Rakić, DRL „Morava“ Vladimir Stojanović, DRL “Istok” Milan Ilić, DRL “Zlatibor” i “Kopaonik” Milan Savković.

Nakon toga elitne medjunarodne IHF sudije Nenad Nikolić i Dušan Stojković održali su prezentaciju dogadjanja sa Svetskog prvenstva u Kataru, sa posebnim osvrtom na dosudjivanje i nedosudjivanje diskvalifikacije.

Završni deo Seminara iskorišćen je za sastanak svih Direktora liga sa službenim licima kako bi se definisao i precizirao način rada u prolećnom delu sezone i izbegli propusti koji su se dešavali u jesenjem delu prvenstva.