06/02/2017

Održan zimski seminar sudija i kontrolora Super lige

Redovni zimski seminar sudija i kontrolora Super rukometne lige Srbije održan je u Kragujevcu, u hotelu “Šumarice“, u nedelju, 5. februara 2017. godine.

Na seminaru su obrađene stručne teme Izmene IHF Pravila igre, koju je izložio Živan Stakić, lektor ZSiK RSS, i Preporuke IHF za primenu Pravila igre, koju je izložio Nenad Nikolić, predsednik Stručno lektorske komisije ZSiK RSS. Takođe, Slobodan Višekruna, predsednik Komisije za praćenje suđenja, i ujedno pomoćnik direktora Super lige za sudijska pitanja, uz izvršenu ekspertizu, predstavio je video materijal (isečke) sa utakmcia Super lige iz jesenjeg dela sezone, u cilju ispravljanja propusta i unapređenja kvaliteta suđenja u prolećnom delu prvenstva.

Ne seminaru je obavljeno testiranje sudija i kontrolora iz poznavanja Pravila rukometne igre, dok su sudije, uz prethodno provereno zdravstveno stanje, polagali norme fizičke pripremljenosti.

Seminaru je prisustvovao i Božidar Đurković, predsednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije, koji je u pozdravnoj reči izrazio veliko zadovoljstvo radom strukovne sudijske organizacije, i unapređenjem kvaliteta suđenja, izrazivši spremnost za svaku vrstu pomoći u organizacionim i stručnim aktivnostima, kao i podršku Upravnog Rukometnog saveza Srbije, pored toga imajući još u vidu i da je odnedavno angažovan na dužnosti predsednika Takmičarske komisije Evropske rukometne federacije.

Više fotografija možete pogledati u galeriji na zvaničnoj facebook stranici ZSiK RSS.