11/07/2016

Održan XIII letnji edukativni kamp za sudije i kontrolore

ODRŽAN XIII LETNJI EDUKATIVNI KAMP ZA SUDIJE I KONTROLORE

Ovogodišnji letnji edukativni kamp za sudije i kontrolore u organizaciji Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije, trinaesti po redu, uz teoretska predavanja sa video prikazima kao i praktične prikaze na samom terenu, te proveru stepena obučenosti sudija kroz suđenje utakmica, a kontrolora kroz virtuelnu izradu prošle godine uspostavljene nove ’’evropske’’ kontrole, održan je u izvrsnom ambijentu i pod izuzetno dobrim uslovima, u hotelsko sportskom kompleksu ’’Šumarice’’ u Kragujevcu, prethodne nedelje (od 4. do 10. jula 2016. godine).

Na kampu je uobičajeno učestvovao izuzetno broj učesnika, ukupno 233, od toga 125 sudija, 54 kontrolora, i 54 delegata.

Za vreme kampa je organizovano i polaganje ispita za sticanje zvanja sudija, odnosno kontrolora nacionalne i regionalne kategorije. Svi kandidati su uspešno položili ispit. Nove regionalne sudije su postali Marko Veljeković i Nikola Tasić, obojica iz Niša, Nikola Barbulović i Petar Jovanović, obojica iz Bora, dok je novi regionalni kontrolor postao Petar Vukojičić, iz Požege.

Predavači i demonstratori na kampu su bili naše ponajbolje sudije i kontrolori Slobodan Višekruna, Nenad Nikolić, Dušan Stojković, Živan Stakić, Vlado Pendić, Branka Marić, Milan Rakić, Aleksandar Pandžić, Zoran Stanojević i Miroslav Janković. Posebno značajno mesto u ovogodišnjim interaktivnim predavanjima su imali video prikazi preko 300 autentičnih video klipova sa rukometnih utakmica koje us igrane u okviru redovnih prvenstvenih takmičenja u prethodnoj sezoni.

Posebno zadovoljstvo učesnici kampa su izrazili nastavkom ranije započetih mentorskih radionica, u kojima su radom u manjim grupama, sudije i kontrolori analizirali najzanimljivije i specifične situacije iz nacionalnih takmičenja u prošloj sezoni, sve u cilju usaglašavanja kriterijuma i pospešivanja kvaliteta suđenja.

Fotografije sa kampa možete pogledati u galeriji na zvaničnoj facebook stranici Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije.