03/06/2019

Održan mini seminar i kontrolno testiranje mladih sudija

U Beogradu je, u nedelju, 2.juna 2019. godine, održan mini seminar i kontrolno edukativno testiranje mladih sudija iz Nacionalnog programa, i to sudija koji su već uvršćeni u program EHF za mlade sudije (EHF Young Referee), kao i evidentiranih potencijalnih kandidata za uvršćivanje u program u narednom periodu.

Na mini seminaru i testiranju su učestvovale sledeće sudije: Nikola Musić i Stevan Đurašinović, Stefan Berdić i Filip Šorak, Lana Zrnić i Sofija Petrović, te Nikodin Bubanja i Vojislav Crnjanski.

Tokom mini seminara i kontrolno edukativnog testiranja sprovedene su sledeće stručne aktivnosti: provera fizičke pripremljenosti (šatl ran test, norma 10,1 muškarci, 9,1 žene), provera poznavanja Pravila rukometne igre (kombinovani test od 30 pitanja uz upotrebu knjige Pravila igre, sa situacijama iz igre, sa zaokruživanjem odgovora, sa samostalnim davanjem odgovora, poznavanje rukometne terminologije), video test (15 situacija iz igre), objašnjenja najnovijih interpretacija Pravila igre uz video materijal, kao i edukativna radionica sa video sitacijama sa utakmica koje su sudije pripremile kao “domaći zadatak“ za mini seminar.

Mini seminar i kontrolno edukativno testiranje je organizovala, pripremila i sprovela Ispitna komisija koju su činili Dušan Stojković, Miroslav Janković, Milan Rakić i Zoran Tijanić.