Beograd

20/07/2015

Održan letnji edukativni kamp za sudije i kontrolore

ODRŽAN XII LETNJI EDUKATIVNI KAMP ZA SUDIJE I KONTROLORE

Ovogodišnji letnji edukativni kamp za sudije i kontrolore u organizaciji Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije, dvanaesti po redu, uz teoretska predavanja sa video prikazima kao i praktične prikaza na samom terenu, te proveru stepena obučenosti sudija kroz suđenje utakmica, a kontrolora kroz virtuelnu izradu nove ’’evropske’’ kontrole, održan je u izvrsnom ambijenutu i pod izuzetno dobrim uslovima, u hotelsko sportskom kompleksu ’’Šumarice’’ u Kragujevcu, prethodne nedelje (od 13. do 19. jula 2015. godine).

Na kampu je učestvovao rekordni broj učesnika, ukupno 263, od toga 131 sudija, 74 kontrolora, i 58 delegata.

Za vreme kampa je organizovano i polaganje ispita za sticanje zvanja sudija, odnosno kontrolora nacionalne i regionalne kategorije. Svi kandidati su uspešno položili ispit.

Predavači i demonstratori na kampu su bili naše ponajbolje sudije i kontrolori Slobodan Višekruna, Nenad Nikolić, Dušan Stojković, Živan Stakić, Vlado Pendić, Branka Marić, Zorica Mašić, Vanja Antić, Jelena Jakovljević, Marko Boričić, Dejan Marković, Marko Sekulić, Vladimir Jovandić, Zoran Tijanić, Marton Fabijan, Siniša Lazić i Miroslav Janković. Posebno značajno u ovogodišnjim interaktivnim predavanjima su imali video prikazi preko 500 autentičnih video klipova sa rukometnih utakmica koje us igrane u okviru redovnih prvenstvenih takmičenja u prethodnoj sezoni.

Posebno zadovoljstvo učesnici kampa su izrazili nastavkom prošle godine započetih mentorskih radionica, u kojima su radom u manjim grupama, sudije i kontrolori analizirali najzanimljivije i specifične situacije iz nacionalnih takmičenja u prošloj sezoni, sve u cilju usaglašavanja kriterijuma i pospešivanja kvaliteta suđenja.

Fotografije sa kampa možete pogledati u galerijama na zvaničnoj facebook stranici Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije.