22/03/2015

Odluke i zaključci Upravnog odbora ZSiK RSS od 21.03.2015

Upravni odbor Zajednice sudija i kontrolora RSS je, na sedamnaestoj redovnoj sednici, održanoj u Beogradu, 21.03.2015. godine, doneo sledeće odluke i zaključke:

Svim članovima Zajednice sudija i kontrolora RSS koji nisu dostavili popunjen obrazac REGISTRACIONI LIST, a koji to ne učine do kraja marta 2015. godine, biće ukinuta naredna delegiranja, do dostave. Naknadna dostava registracionih listova vrši se preko osnovne zajednice kojoj član pripada. Osnovna zajednica će prikupljene registracione listove dostaviti sekretaru pripadajuće regionalne zajednice.

Sudijama i kontrolorima koji nisu izvršili uplatu članarine za zimske seminare biće obustavljena sva delegiranja do uplate, o čemu će pomoćnici direktora za sudijska pitanja svih liga biti obavešteni putem elektronske pošte tokom naredne nedelje.

Letnji edukativni kamp (dvanaesti) biće održan u Kragujevcu (hotel “Šumarice“), i to u dve smene: prva smena za sudije od 13. do 17. jula 2015. godine (4 pansiona), i druga smena za kontrolore od 17. do 19. jula 2015. godine (2 pansiona). Cena pansiona je 2.490,00 RSD. Učešće na kampu je uslov za napredovanje na listama, kako za sudije, tako i za kontrolore. Obzirom da je u planu ustrojavanje nove “evropske“ kontrole, ovogodišnji letnji kamp je obavezan za kontrolore sa svih lista. Detalji oko učešća i prijava biće objavljeni naknadno.

Ispiti za kategorije biće sprovedeni za vreme održavanja letnjeg kampa. Detalji u vezi prijava za polaganje ispita biće objavljeni naknadno.

Redovni jesenji seminari za sudije i kontrolore biće, uobičajeno, održani uoči početka takmičarske sezone 2015/2016. Seminar za sudije Super lige predviđen je u trajanju od 3 dana, dok je seminar za kontrolore Super lige predviđen u dvodnevnom trajanju. Seminari za sudije i kontrolore Prvih, Drugih, Trećih, i Liga mlađih kategorija biće organizovani regionalno, prema takmičarskim područjima (ligama).

Shodno izveštaju o uplati godišnje članarine za 2015. godinu, svi članovi koji nisu izvršili tu obavezu, biće brisani iz spiska aktivnih članova, u smislu člana 23. Pravilnika o udruživanju u ZSiK RSS.

Verifikovani su svi izveštaji sa sprovedenih kurseva za nove sudije koje su dostavile osnovne zajednice sudija i kontrolora u periodu između dve sednice Upravnog odbora, te su nove sudije i zvanično primljeni u članstvo Zajednice sudija i kontrolora RSS.