05/05/2018

Marić i Mašić sude finale EHF kupa

Branka Marić i Zorica Mašić, naše najiskusnije internacionalke, dobile su poverenje Evropske rukometne federacije (EHF), da sude revanš utakmicu finala EHF kupa za žene u Rumuniji, između rumunske ekipe SCM Craiova i norveške ekipe Vipers Kristiansand.

Nekada znane pod devojačkim prezimenima Rupaner i Gardinovački, posle dvadeset jedne godine na međunarodnoj sceni i nebrojeno odsuđenih utakmica na Olimpijskim igrama, Svetskim prvenstvima i mnogobrojnim evropskim takmičenjima na reprezentativnom i klupskom nivou, ovim evropskim finalom na najlepši način privode završetku aktivnu sudijsku karijeru, sada kao Marić i Mašić, po mnogim relevantnim mišljenjima kao najbolji ženski sudijski par koji se pojavio na međunarodnoj sceni, a to nedvosmisleno potvrđuje i ovo priznanje Evropske rukometne federacije.

Pored Branke Marić i Zorice Mašić, na istoj utakmici će biti u ulozi zvaničnog predstavnika EHF-a i Božidar Đurković, predsednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

Utakmica će biti igrana u rumunskoj Krajovi, u petak, 11. maja 2018. godine, od 18.30 sati (po našem vremenu), a direktan prenos je na sledećem linku Women’s EHF Cup final (SCM Craiova – Vipers Kristiansand)