30/06/2019

In memoriam – Nebojša Vujisić

In Memoriam

NEBOJŠA VUJISIĆ

(Podgorica, 1.05.1069 – Špilberg, Austrija, 29.06.2019)

Predsednik Zajednice rukometnih sudija Crne Gore, naš izuzetni drug i veliki prijatelj, Nebojša Vujisić, iznenada je preminuo u Austriji, u 51. godini.

Nebojša Vujisić, nekadašnji elitni međunarodni sudija, u svoje vreme među ponajboljim i najistaknutijim jugoslovenskim rukometnim sudijama, a potom i odlični delegat i kontrolor EHF i IHF, potom i lektor Evropske rukometne federacije, delio je pravdu u mnoštvu značajnih i teških utakmica, kako u domaćim, tako i u međunarodnim takmičenjima.

Posebno ostaje u sećanju njegova sjajna i besprekorna arbitraža u ’’večitom derbiju’’, kao mladog internacionalca, zajedno u paru sa Predragom Pavićevićem, u prepunom hramu rukometa na Banjici, između tada vrhunskih timova Crvene zvezde i Partizana.

Karijeru arbitra je završio 2010. godine i odmah postao delegat Evropske rukometne federacije (EHF).

Kao delegat, posmatrač i supervizor je u prethodnih devet sezona bio akter više od 100 reprezentativnih i klupskih mečeva.

Duel Makedonije i Grčke odigran 16. juna u Skoplju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine, bio mu je poslednji u ulozi delegata – kontrolora, a veliki broj nominacija na svim velikim takmičenjima, kako klupskim tako i reprezentativnim pokazatelj je koliko je naš drug i prijatelj Nebojša Vujisić bio poštovan na međunarodnoj rukometnoj sceni. Samo poverenje Evropske rukometne federacije da u aprilu mesecu ove godine bude nominovan za obavljanje dužnosti na utakmici između reprezentacija Srbije i Hrvatske u beogradskoj Areni, dovoljno govori o kakvoj je ljudskoj i rukometnoj veličini reč.

Kao predsednik Zajednice sudija Rukometnog saveza Crne Gore nesebičnim zalaganjem i samopregornim radom doprineo je da među našim kolegamau rukometnoj Crnoj Gori stasa četiri mlada međunarodna sudijska para. Treba svakako istaći i da je nesebično pomagao i našim mladim sudijama kad gog je bio u prilici.

Komemorativni skup povodom smrti predsednika Zajednice sudija Rukometnog saveza Crne Gore biće održan u utorak 2. jula 2019. godine od 10,00 sati u Podgorici, u Multimedijalnoj sali Univerzitetskog ​sportsko kulturnog centra.

Sahrana je u četvrtak, 4. jula 2019. godine, na gradskom groblju Čepurci u Podgorici, u 15.00 sati

Kuća žalosti (adresa za telegrame): porodica Vujisić, Podgorica (Crna Gora), ul. Lička br. 19

Naposletku, opraštajući se sa tugom i ponosom od našeg izuzetnog druga i velikog prijatelja, Nebojše Vujisića, vrijedno je reći da se na njega sa pravom odnose riječi najvećeg pjesnika vladike Rada – ’’Blago onom ko dovijeka živi, imao se ra’šta i roditi!’’………