01/06/2020

In memoriam – Miodrag Maksimović

IN MEMORIAM

MIODRAG MAKSIMOVIĆ ’’MAKSA’’

(Beograd, 1.08.1944. – 1.06.2020)

 

Miodrag Maksimović, dugogodišnji predsednik Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije preminuo je, posle duge i teške bolesti, u 76. godini života.

U mladim danima je bio vrstan golman Mladog radnika iz Požarevca, da bi posle igračke karijere postao uspešni i priznati rukometni sudija, deleći pravdu na prvoligaškim rukometnim terenima širom Jugoslavije, u paru sa Miodragom Grujićem, Boškom Banjeglavim, Andrijom Banjaninom, Ivanom Alivojvodićem, Tuliom Dekovićem, Nenadom Banovićem i Branislavom Kristićem, te je više puta proglašavan za najboljeg sudiju. Takođe je više puta delio pravdu u finalima plej ofa i nacionalnog kupa. Bio je i član Upravnog odbora Rukometnog saveza Jugoslavije.

Po okončanju sudijske karijere postao je komesar za sudijska pitanja Prve savezne lige (najviši stepen takmičenja), te je pod njegovim nadzorom i uz veliko zalaganje i posvećenost izniklo više uspešnih sudijskih parova, od kojih neki i danas uspešno sude.

Bio je prvi predsednik nacionalne sudijske organizacije i nacionalni šef sudija, dugo godina izuzetno uspešan na čelu Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije, selektujući osim stručnog sudijskog kadra i sportske radnike, gde su bezmalo svi sadašnji članovi stručno sudijskih organa u Srbiji stasali pod njegovim okriljem.

Kuća žalosti: Porodica Maksimović, Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 9

Komemorativni skup će biti održan u subotu, 6. juna 2020 godine, u Rukometnom savezu Srbije (velika sala), Novi Beograd, Tošin Bunar 272, početak od 10.00 sati

Sahrana je na Novom groblju u Beogradu, u subotu, 6. juna 2020. godine, opelo od 12.00 sati, ispraćaj u 12.30 sati