01/06/2011

In memoriam – JOVO POPOVIĆ

Obaveštavamo sve sportske radnike da je preminuo nekadašnji međunarodni sudija i funkcioner rukometnog saveza, Jovo Popović.
Neizbrisiv trag je ostavljen s njegove strane na jugoslovenski, srpski i vojvođanski rukomet. Tvorac i organizator čuvenog dobojskog turnira, a kasnije i član rukovodstava rukometnih saveza Jugoslavije, Srbije i Vojvodine, gde je bio i dugogodišnji generalni sekretar, preminuo je 31.05.2011. godine, kao savetnik Upravnog odbora Rukometnog saveza Vojvodine i predsednik instruktorske komisije Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije.
Kao međunarodni rukometni sudija, vodio je više utakmica evropskih rukometnih kupova, zatim utakmice na „Trofeju Jugoslavija“, kvalifikacione utakmice za B svetsko prvenstvo u Firenci i na C svetskom prvenstvu u Italiji.
Bio je član Predsedništva SFK BiH, predsednik Međuopštinskog rukometog saveza u Doboju i Udruženja sudija RS BiH, član Predsedništva Zajednice sudija RSJ, generalni sekretar „Međunarodnog klupskog TV turnira“ u Doboju, dobitnik je više nagrada i priznanja. Nagradu za životno delo opštine Doboj dobio je 2010. godine.
Sahrana će biti obavljena u Lovćencu, 01.06.2011. godine u 16 časova.