Večeras je u Pančevu, u hotelu Family Garden, održana svečana proslava jubileja Zbora rukometnih sudija Pančevo, šezdeset godina postojanja i rada. Pančevačke sudije su se ponovo dokazale kao izvrsni organizatori ovakvih druženja, na kojem su gosti, između ostalih bili i članovi najužeg rukovodstva Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije, kojima su u toj prilici uručena i priznanja za višegodišnji doprinos u razvoju rukometnog sporta i uspešnu saradnju, i to Siniši Laziću, predsedniku Skupštine ZSiK RSS, Zoranu Stanojeviću, predsedniku Upravnog odbora ZSiK RSS, Slobodanu Višekruni, Nenadu Nikoliću i Zoranu Tijaniću, potpredsednicima Upravnog odbora ZSiK RSS, Miroslavu Jankoviću, sekretaru ZSiK RSS, Vladu Pendiću, lektoru ZSiK RSS, Dušanu Stojkoviću, Zorici Mašić, Branki Marić, Ivanu Mošorinskom i Aleksandru Pandžiću, međunarodnim sudijama, i brojnim drugim rukometnim sudijama i kontrolorima.

Zbor rukometnih sudija Pančevo je u ovoj priici dodelio više priznanja rukometnim radnicima, sudijama i kontrolorima, kao i klubovima i savezima, sa kojima je dugo godina uspešno sarađivao. Posebno ističemo priznanja koja su dobili nekadašnji internacionalci Petar Pupić i Želimir Sever, dugogodišnji pančevački delioci pravde, kao i dugogodišnje savezne sudije Peter Kranjc i Mateja Krajnc. Takođe, specijalna priznanja su dobili i Danilo Stričević i Ljubomir Stevkovski za višedecenijski rad u sudijskoj organizaciji.

Članu Zajednice sudija i kontrolora RSS sa najdužim aktivnim stažom, četrdeset četvorogodišnjom uspešnom karijerom u suđenju i kontrolisanju, Draganu Bukviću, dodeljeno je specijalno priznanje od njegovog matičnog zbora Pančevo, dok je od Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije dobio u znak pažnje za nemerljiv doprinos razvoju rukometa umetničku sliku.

Najviše posla u organizaciji ovog jubileja imali su Vladimir Nikolić, predsednik ZRS Pančevo, i Marton Fabijan, predsednik Okružnog rukometnog saveza Južni Banat, uz pomoć mladih kolega Marka Sekulića, Vladimira Jovandića, Denisa Bančova, Dalibora Ivankova i Jelene Koloski, i uz budnu pažnju i svesrdnu pomoć gospodina Dragana Bukvića.

Fotografije, koje je kao i uvek snimio naš kolega kontrolor Nebojša Marković, naravno iz Pančeva, postavljene su u galeriji na službenoj facebook stranici ZSiK RSS.