In memoriam – Pavle Lučić

IN MEMORIAM

PAVLE LUČIĆ

(Gornji Milanovac, 27.05.1954. – Beograd, 17.07.2020)

U Beogradu, na Vojno medicinskoj akademiji, dana 17.07.2020. godine, preminuo je nekadašnji rukometni sudija i kontrolor, Pavle Lučić.

Još u mlađim danima počeo je da se bavi rukometom u rodnom Gornjem Milanovcu, a potom je karijeru nastavio u Skoplju, gde ga je odvela profesionalna vojna karijera, a potom i u Beogradu. Bio je pukovnik JNA.

U rukometu se posebno istakao po radu sa mladim sudijama i organizacijom takmičenja mlađih kategorija u okviru Rukometnog saveza Beograda.

Sahrana je na Novom bežanijskom groblju u Beogradu, u ponedeljak, 20. jula 2020. godine u 11,00 sati.

In memoriam – Milan Cvetičanin “Štos“

IN MEMORIAM

MILAN CVETIČANIN ’’ŠTOS’’

(Vinkovci, 27.05.1941. – Beograd, 12.07.2020)

Nekadašnji međunarodni sudija i istaknuti rukometni radnik Milan Cvetičanin ’’Štos’’, posle duge i teške bolesti, preminuo je u 80. godini života.

Rukometnu karijeru započeo je kao golman, potom i levi bek zemunske Mladosti, da bi kasnije igrao i za beogradski Železničar.

Izvrsnu sudijsku karijeru započeo je u paru sa klupskim drugom Milanom Roknićem Rokom, da bi jugoslovensku saveznu ligu sudio u paru sa Miodragom Hristićem Prletom, sa kojim je došao i do najvišeg sudijskog zvanja, međunarodnog IHF sudije. Po završetku sudijske karijere bio je savezni kontrolor najvišeg ranga takmičenja.

Bio je u više navrata predsednik Zbora rukometnih sudija Beograda i član Sudijske komisije Rukometnog saveza Srbije, te komesar za sudijska pitanja Rukometnog saveza Beograda, gde se naročito posvetio radu sa najmlađim sudijama.

Kuća žalosti: porodica Cvetičanin, Zemun Polje, Mihajla Pupina 22/1

Sahrana je na Starom bežanijskom groblju u Beogradu, u četvrtak, 16. jula 2020. godine, opelo je od 13,45 sati, ispraćaj iz kapele u 14,15 sati.