In memoriam – IVAN GRUBAČKI “GUTA“

IN MEMORIAM

IVAN GRUBAČKI GUTA

(Zrenjanin, 29.06.1942. – 11.01.2021)

Legendarni rukometaš i trener, velikan srpskog i vojvođanskog rukometa, Ivan Grubački, preminuo je u rodnom Zrenjaninu posle duge i teške bolesti, u 79. godini života.

Bio je u mlađim danima igrač Vulkana i Proletera, a potom izuzetno uspešan i posvećen trener, pre svega zrenjaninskog Proletera, kojeg je samopregornim radom i ličnim zauzimanjem doveo do evropskih visina, a potom sečanjske Hercegovine i zrenjaninske Gradnulice, čiji je kasnije bio i dugogodišnji predsednik.

Nemerljivi doprinos srpskom, vojvođanskom i zrenjaninskom rukometu, a u nekadašnjim danima i jugoslovenskom rukometu dao je kao član brojnih organa rukometnih saveza Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, potom i Srbije, a posebno se istakao kao dugogodišnji predsednik Rukometnog saveza Vojvodine i potpredsednik Rukometnog saveza Srbije.

Svoju ljubav prema rukometu je preneo i na svoje naslednike.

Kuća žalosti: porodica Grubački, Karađorđev trg 105, Zrenjanin

Sahrana je u Zrenjaninu, na Novom zrenjaninskom groblju, u ponedeljak, 18. januara 2021. godine, u 14.00 sati.

 

In memoriam – Branko Puzović

IN MEMORIAM

BRANKO PUZOVIĆ

(Prijepolje, 9.05.1954. – 16.12.2020)

Posle duge i teške bolesti, u Prijepolju je, u 67. godini života, preminuo Branko Puzović, dugogodišnji rukometni radnik, nekadašnji rukometni sudija i kontrolor.

Bio je jedan od osnivača Rukometnog kluba Prijepolje, član Skupštine RSS, predsednik Zajednice sudija i kontrolora Zlatiborskog okruga i član Upravnog odbora Rukometnog saveza Zlatiborskog okruga.

Tokom celog života je nesebično pomagao sve rukometne klubove u najbližem okruženju. Rukomet je izgubio jednog vrednog radnika, a svi mi jednog velikog iskrenog prijatelja.

Kuća žalosti: porodica Puzović, Valterova 8, Prijepolje.

Sahrana je u četvrtak, 17.12.2020. godine, na groblju Dolovi – Ivanje.