IN MEMORIAM – Milan Gašić

IN MEMORIAM

Milan Gašić

(1960 – 2022)

Tužnog srca i sa nevericom obaveštavamo rukometnu javnost da je preminuo dugogodišnji rukometni radnik i delegat najvišeg stepena takmičenja, Milan Gašić. Rođen u 07.04.1960. u Gornjim Peuljama (opština Bosansko Grahovo), preselio se u Kikindu, gde je nastavio svoj život i uključio se u rad MRK Kikinda (RK Toza Marković) devedesetih godina.
Iako nikad nije igrao rukomet, naš sport je zavoleo i u njemu ostao do kraja svog života. Dugi niz godina bio je direktor kluba, a nakon povlačenja sa te funkcije nastavio je da pomaže klubu, a bio je i predsednik Opštinskog rukometnog saveza Kikinda i ovlašćeno lice ORC Kikinda. U nekoliko mandata bio je delegat Skupštine RSV, kao i član Upravnog odbora RSV, a dugi niz godina nalazio se na listi delegata Super lige Srbije, kao jedan od pouzdanijih i pedantnijih u svom poslu.
Nažalost, bolest se isprečila na njegovom putu i prerano nas je napustio. Iza sebe je ostavio suprugu i dve ćerke.
Adresa za telegrame saučešća je Beogradska 4, Kikinda. Datum i vreme sahrane naknadno ćemo objaviti.

Redovan zimski seminar – odložen

Poštovane koleginice i kolege,

Na osnovu odluke Stručne komisije Upravnog odbora RSS obaveštavamo vas da se zbog pogoršanja epidemiološke situacije, seminar sudija i kontrolora liste Super A i Super B, koji je bio zakazan za 22-23. januar 2022. godine odlaže.

Novi termin biće određen naknadno a u skladu sa epidemiološkom situacijom u Republici Srbiji.

IN MEMORIAM – Robert Seneši

IN MEMORIAM

Robert Seneši

(1933 – 2022)

Obaveštavamo sve ljubitelje rukometa, prijatelje i rukometne radnike da je u Pančevu preminuo istaknuti rukometni trener i rukometni radnik Robert Robi Seneši.

Robi se za rukometni sport opredeljuje daleke 1950.godine i uključuje se u RK Dinamo Pančevo, u jedan od najboljih klubova ondašnje Jugoslavije.Po prestanku aktivnog igranja,započinje svoju trenersku karijeru 1957. godine i ,na insistiranje tadašnjih autoriteta rukometnog sporta u Pančevu , preuzima žensku ekipu “Tekstilac”,jednu od najslabijih vojvodjanskih ekipa.

Upornim radom,primenom savremenih metoda treninga,Seneši uvodi ekipu u Prvu Saveznu ligu Jugoslavije i u debitantskoj sezoni zauzimaju 4. mestu što predstavlja te 1961.godine,najveći uspeh pančevačkog ženskog rukometa.

Godine 1967.kao već cenjeni mladi rukometni stručnjak,preuzima ženski rukometni klub “Radnički” iz Beograda,koji se nalazio na začelju Prve savezne lige.Nakon godinu dana rada,Radnički osvaja 2. mesto.

Na jesen 1968. preuzima mušku ekipu Dinama iz Pančeva,na čijem kormilu ostaje do 1971.godine,sa kojom,već po uhodanoj navici sjajnih uspeha,osvaja vicešampionski status u Prvoj ligi ondašnje Jugoslavije,što do današnjeg dana predstavlja neprevazidjeni uspeh kluba.
Trener muškog Dinama bio je I u periodu 1984-1985.

U periodu 1971.-1974. godine je koordinator reprezentativnih selekcija Jugoslavije, I u jednom kratkom periodu predvodi mušku A selekciju.
U Saudijsku Arabiju odlazi 1991.godine I za dve godine trenira jedan njihov klub I nacionalnu selekciju.

Pored rada u trenerskoj organizaciji,Seneši je I jedan od prvih saveznih rukometnih sudija u Pančevu I jedan od osnivača Zbora rukometnih sudija Pančeva 1956.godine.

Bio je predsednik trenerske organizacije Južnog Banata,član Izvršnog odbora trenerske organizacije Srbije I predavač na čuvenim Jugoslovenskim Školama rukometa.

Svoj trenerski pečat, ostavio je i u klubovima Južnog Banata , u Kovinu, Jabuci I Crepaji,obučavajući I koordinarajući rad mladih trenera ovih klubova.