Naši predstavnici na SP vikend proveli radno

Preliminarna faza 26. Svetskog prvenstva je pri kraju, a protekli vikend naši predstavnici su proveli radno.

Marko Sekulić i Vladimir Jovandić sudili su meč 2.kola grupe D, između reprezentacija Islanda i Francuske, koji je dobila Francuska rezultatom 31:22.

Branka Marić, naš međunarodni kontrolor, bila je angažovana 1.decembra na mečevima prvog kola grupe A: Hrvatska – Senegal 22:22 i Švedska – Kina 36:24, kao i 3.decembra na meču Hrvatska – Kina 39:13.

Želimo im sve najbolje u nastavku prvenstva i da na najbolji način predstavljaju svoju Zajednicu  i Rukometni savez Srbije, kao što su to radili i do sada.

 

Počinje 26. Svetsko prvenstvo za dame

Danas počinje 26. Svetsko seniorsko prvenstvo u rukometu za dame koje će se održati u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj u periodu od 29. novembra do 17. decembra 2023. godine.

Pored naših reprezentativki, Srbiju će predstavljati i naši članovi: međunarodni kontrolor Branka Marić, u funkciji kontrolora/tehničkog delegata, i međunarodni sudijski par Marko Sekulić i Vladimir Jovandić, kao i član Zajednice delegata RSS, međunarodni delegat Jovan Popadić.

Branka Marić se trenutno nalazi u Geteborgu (Švedska) gde će se u okviru preliminarne faze igrati mečevi grupe A (Švedska, Hrvatska, Kina, Senegal), dok se Marko Sekulić Vladimir Jovandić  nalaze u Stavangeru (Norveškoj), gde već prvog takmičarskog dana sude derbi dana između Južne Koreje i Austrije (18 časova).  U okviru preliminarne runde u Stavengeru će se igrati mečevi grupe grupe C (Norveška, Austrija, Južna Koreja, Grenland) i grupe D (Francuska, Island, Slovenija, Angola).

Rukometašice Srbije takmičenje započinju utakmicom protiv Danske, jednog od domaćina ovog prvenstva, koja je na programu u petak, 1. decembra od 20,30 časova uz direktan prenos na RTS 2 i Arena Premium 2.

Podsetimo, naša selekcija će na Svetskom prvenstvu, čiji su domaćini Danska, Norveška i Švedska, igrati u grupi E u Herningu sa Danskom, Rumunijom i Čileom. Nakon Danske, sledi okršaj sa Rumunijom u nedelju, 3. decembra u 18 časova, dok je susret sa Čileom zakazan za utorak, 5. decembar od 18 časova.

Više informacija o prvenstvu na zvaničnoj prezentaciji Svetskog prvenstva.

Zajednica sudija i kontrolora RSS želi rukovodstvu saveza i stručnom štabu da ispuni zacrtane ciljeve i  planove i uspešno  završi rukometnu 2023. godinu.

Antić i Jakovljević sude Ligu Evrope za muškarce

Evropska rukometna federacija nominovala je naše internacionalne sudije Vanju Antić i Jelenu Jakovljević za utakmicu grupne faze Lige Evrope za muškarce koja će se odigrati u utorak 28. novembra 2023. u Nemačkoj u 20,45 časova između ekipa: Rhein-Neckar Löwen i  IFK Kristianstad.